Mistrzostwa Szkół Gastronomicznych w Grillowaniu Karpia podczas Wielkich Zatorskich Żniw Karpiowych 2016

Wielkie Zatorskie Żniwa Karpiowe, które 18 września  2016 r. miały miejsce na Łowiskach wędkarskich Podolsze k/Zatora, dostarczyły mnóstwo atrakcji. Podczas tegorocznej imprezy toczyły się Mistrzostwa Szkół Gastronomicznych w Grillowaniu Karpia, które odbywały się przy wsparciu i pomocy merytorycznej Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników oraz Agencji Rynku Rolnego, która też ufundowała nagrody dla uczestników. W zmaganiach uczestniczyło 6 dwuosobowych zespołów, ocenianych przez: Jury techniczne, które oceniało przygotowanie stanowiska pracy, zużyty surowiec, czystość pracy, profesjonalizm pracy oraz wygląd stanowiska pracy oraz Jury degustacyjne, które oceniało wygląd i aranżację potrawy, dobór składników oraz smak przygotowanej potrawy.

Po 120 minutach zmagań, ocenie oraz degustacji potraw przez jury podano ogłoszono wyniki:

I miejscePowiatowy Zespół Nr 4 Szkół Ekonomiczno – Gastronomicznych im. Komisji Edukacji Narodowej w Oświęcimiu, który reprezentowali uczniowie: Aleksandra Szulc i Justyna Chełczyńska

II miejsce – Zespół Szkół im. Wincentego Witosa w Suchej Beskidzkiej, który reprezentowali uczniowie: Sylwia Ordzowiały i Karolina Sobaniak

III miejsce – Zespół Szkół Centrum Kształcenia Ustawicznego im. Św. Jana Pawła II w Radoczy, który reprezentowali uczniowie: Joanna Stybak i Przemysław Podgórny

 

Uczestnicy wykazali się wysokim kunsztem kucharskim i determinacją. Wszystkim serdecznie dziękujemy i gratulujemy oraz zapraszamy na kolejną w 2017 roku edycję mistrzostw!

Wyślij Wiadomość

Sending

kapital2 (Custom)flaga ue z lewej strony (Custom)

Portal opracowany w ramach projektu „Teraz czas na Małopolską Sieć LGD”

współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego

Człowiek – najlepsza inwestycja

Projekt i wykonanie portalu OTELI

Log in with your credentials

Forgot your details?