Warsztaty kulinarne na bazie produktów regionalnych zakończone |
|
Stowarzyszenie Rozwoju i Promocji Gminy Iwkowa w ramach projektu „ Organizacja cyklu warsztatów związanych z promocją produktów regionalnych i tradycyjnych, wydanie książki kulinarnej oraz gazetki promującej projekt ” przy współpracy z Stowarzyszeniem „Na Śliwkowym Szlaku” zrealizowało cykl warsztatów kulinarnych dla mieszkańców Śliwkowego Szlaku. W ramach projektu zorganizowano po 4 spotkania w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Czchowie oraz Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Tęgoborzy. Warsztaty obejmowały cześć teoretyczną, którą przeprowadził Leszek Horwath (twórca portalu www.potrawyregionalne.pl) oraz praktyczne – przygotowanie potraw z produktów regionalnych pod okiem Wojciecha Wołosowskiego (Stowarzyszenie Małopolskich Kucharzy i Cukierników). Uczestnicy warsztatów mieli do dyspozycji 11 produktów regionalnych z obszaru Małopolski oraz produkty tradycyjne i lokalne z obszaru Śliwkowego Szlaku. W ramach projektu zostanie wydana gazetka promująca przebieg projektu oraz książka kulinarna z przepisami uczestników warsztatów.
Warsztaty kulinarne w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Czchowie Warsztaty kulinarne w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Tęgoborzy
Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie. Projekt realizowany przez Stowarzyszenie Rozwoju i Promocji Gminy Iwkowa współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach działania Wdrażanie Lokalnych Strategii Rozwoju PROW na lata 2007-2013. Instytucja Zarządzająca PROW na lata 2007-2013 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. |