Mistrzostwa Szkół Gastronomicznych w Grillowaniu Karpia podczas Wielkich Zatorskich Żniw Karpiowych 2015

Wielkie Zatorskie Żniwa Karpiowe, które 20 września  2015 r. miały miejsce na Łowiskach wędkarskich Podolsze k/Zatora, dostarczyły mnóstwo atrakcji. Podczas tegorocznej imprezy toczyły się Mistrzostwa Szkół Gastronomicznych w Grillowaniu Karpia, które odbywały się przy wsparciu i pomocy merytorycznej Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników oraz Agencji Rynku Rolnego, która też ufundowała nagrody dla uczestników. W zmaganiach uczestniczyło 6 dwuosobowych zespołów, ocenianych przez: Jury techniczne, które oceniało przygotowanie stanowiska pracy, zużyty surowiec, czystość pracy, profesjonalizm pracy oraz wygląd stanowiska pracy oraz Jury degustacyjne, które oceniało wygląd i aranżację potrawy, dobór składników oraz smak przygotowanej potrawy

Po 120 minutach zmagań, ocenie oraz degustacji potraw przez jury podano ogłoszono wyniki:

I miejsceZespół Szkół Centrum Kształcenia Ustawicznego im. Św. Jana Pawła II w Radoczy, którego reprezentowali uczniowie: Joanna Stybak i Jakub Pawlik

II miejscePowiatowy Zespół Nr 4 Szkół Ekonomiczno – Gastronomicznych im. Komisji Edukacji Narodowej w Oświęcimiu, którego reprezentowali uczniowie: Aleksandra Szulc i Bartłomiej Grinke

III miejsce – Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie, którego reprezentowali uczniowie: Piotr Nowak i Arkadiusz Ujma.

 

Uczestnicy wykazali się wysokim kunsztem kucharskim i determinacją. Wszystkim serdecznie dziękujemy i gratulujemy oraz zapraszamy na kolejną w 2016 roku edycję mistrzostw!

Wyślij Wiadomość

Sending

kapital2 (Custom)flaga ue z lewej strony (Custom)

Portal opracowany w ramach projektu „Teraz czas na Małopolską Sieć LGD”

współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego

Człowiek – najlepsza inwestycja

Projekt i wykonanie portalu OTELI

Log in with your credentials

Forgot your details?