Konkurs ma charakter otwarty, nie przewiduje się pobierania opłat za udział, jednak ze względów organizacyjnych ilość uczestników konkursu będzie ograniczona maksymalnie do 26, natomiast nie będzie ograniczona ilość potraw tradycyjnych promujących obszar LGD. Przystąpienie do konkursu następuje poprzez zapoznanie się z regulaminem konkursu oraz wypełnienie i dostarczenie do siedziby LGD formularza zgłoszeniowego. CEL KONKURSU – promocja potraw regionalnych i tradycyjnych; – wyszukiwanie oraz promocja potraw regionalnych, mogących stać się wizytówką obszaru LGD, – prezentacja kuchni lokalnej i tradycyjnej obszaru na którym działa LGD, tj. województwo małopolskie i świętokrzyskie; – aktywizacja Kół Gospodyń Wiejskich, Gospodarstw Agroturystycznych, Stowarzyszeń i mieszkańców działających na terenie objętym LSR; – wymiana doświadczeń i przepisów; – budowa więzi wśród społeczności lokalnych. Zgłoszenia rejestrowane będą w terminie od 4 do 15 maja 2015 roku w kolejności odbioru u adresata – do udziału w konkursie zostanie zakwalifikowanych pierwszych 26 zgłoszeń. Formularz należy dostarczyć osobiście, pocztą tradycyjną na adres: Nadwiślańska Grupa Działania „E.O.CENOMA”, ul. Rynek 4, 32-820 Szczurowa,
z dopiskiem „Festiwal Nadwiślańskiego Smaku” lub drogą elektroniczną na adres: eocenoma@interia.pl. Każde zgłoszenie (za wyjątkiem dostarczonych osobiście) należy potwierdzić telefonicznie pod nr tel. (14) 671-40-70. Ostateczny termin nadsyłania zgłoszeń, to 15 maja 2015r. Szczegółowe informacje udziela pracownik Nadwiślańskiej Grupy Działania „E.O.CENOMA”, Bogusława Daniel-Zieja, pod numerem telefonu (0 14) 671 40 70, kom. 782-286-036 lub za pośrednictwem poczty elektronicznej pod adresem: eocenoma@interia.pl, w godz. od 7:30 do 15:30. Do pobrania: -karta zgłoszeniowa. – regulamin konkursu